poslovni.com

 

poslovni.comJedan od najinteresantnijih projekata na kojima sam učestvovala do sada je  poslovni.com, a to je upravo i povod da o tome i pišem.

Regionalni projekat ovog tipa je zahtevao kako stručnjake iz različitih oblasti tako i članove tima iz različitih zemalja, što je sadržaju ovog sajta dalo potpunu autentičnost, kao i visok nivo profesionalizma. Naime poslovni.com je agregator poslovnih vesti, sadržajno veoma bogat sa najvećom pokrivenošću aktuelnih tema iz regiona i sveta.  Korišćenjem ovog agregatora možete pristupiti informacijama koje vas zanimaju iz potpuno novog ugla, omogućavajući da sagledate širu sliku aktuelnih dešavanja u regionu.

Poslovni.com je osmišljen i napravljen u cilju lakšeg čitanja regionalnih vesti iz raznih kategorija i izvora skupljenih na jednom mestu. Time se omogućava velika ušteda vremena, kao i lakši način da budete informisani i u toku sa najnovijim vestima iz regiona, bez potrebe da posebno posećujete više različitih sajtova.  Rangiranje novinskih naslova se vrši na osnovu lokacije, relevantnosti i vremena nastanka određene vesti. Pored velikog broja kategorija i izvora poslovni.com vam omogućava da u realnom vremenu pratite informacije vremenske prognoze, kursne liste kao i da koristite dodatke za konvertore valuta i provere pošiljki.

Svedeni dizajn interfejsa omogućava korisnicima jednostavno korišćenje agregatora i lak pristup svim željenim informacijama.  Glavni cilj dizajna je da nijednim elementom ne skreće pažnju korisnika sa glavnog sadržaja sajta, kao i da svi dodaci koje sajt sadrži budu nenapadni i pristupačni. Sajt poput ovog, kome je pretežna ciljna grupa poslovni ljudi sa balkana, zahteva da vizuelni identitet bude prilagođen različitim zemljama i kulturama, shodno tome smo se i odlučili za neutralan poslovni kolorit.

Poslovni.com je prvi agregator ovog tipa na prostoru balkana, što nam je bila velika motivacija da se svakom segmentu razvoja posvetimo maksimalno misleći o svim detaljima. 

Velika zahvalnost na fenomenalnoj saradnji kolegama i autorima ovog projekta: Salko Kriještorac, Haris Kriještorac, Hana Kriještorac, Stefan Aleksandrov, Stefan Kostić i Ivan Laković. 

Autorka: Danica Glođović